VAN DER VAART RAAST UIT: 'VOOR EEN TOPWEDSTRIJD EEN GROTE SCHANDE'

Rafael van der Vaart heeft geen goed woord over voor de grasmat in het Deutsche Bank Park, de thuishaven van Eintracht Frankfurt, waar de interland tussen Duitsland en Oranje werd afgewerkt. De 109-voudig international hoopt dat de EK-organisatie voor de start van het eindtoernooi iets aan de kwaliteit van het veld heeft gedaan.

"Echt joh, dit veld...", zucht Van der Vaart na de 2-1 oefennederlaag bij de NOS. Meerdere spelers gleden uit, onder meer Jamal Musiala in een directe scoringspositie. "Ze moeten echt gaan eisen dat dit veld op het EK beter is. Die bal stuiterde ook een paar keer op. Voor een topwedstrijd was dit gewoon een hele grote schande."

Door doelpunten van Maximilian Mittelstädt en Niclas Füllkrug ging het Nederlands elftal met 2-1 onderuit. Afgelopen vrijdag won de ploeg van bondscoach Ronald Koeman met 4-0 van Schotland. Van der Vaart maakt de balans op. "Ik ben wel tevreden na de twee wedstrijden van Nederland", stelt hij. "Zeker in Duitsland troffen we een tegenstander die heel goed is. Helemaal in de tweede helft tegen de Duitsers deed Nederland het echt prima."

De selectie van Oranje komt begin juni pas weer bijeen. Op dat moment moet Koeman zijn definitieve EK-selectie hebben ingediend.

2024-03-27T07:28:13Z dg43tfdfdgfd