AJAX-DROOM SPAT UITEEN: ‘ERIK TEN HAG WORDT NIET DE OPVOLGER VAN JOHN VAN ’T SCHIP’

Erik ten Hag wordt niet de nieuwe trainer van Ajax, zo schrijft Voetbal International. Het medium publiceerde een uitgebreid artikel met daarin acht potentiële hoofdcoaches voor de Amsterdammers. Door de naam van ‘droomkandidaat’ Ten Hag kan een streep.

“De beste Nederlandse trainers van het moment, Erik ten Hag, Peter Bosz en Arne Slot, zijn niet beschikbaar. Hoewel de deur voor een buitenlander niet bij voorbaat dicht zit, gaat de voorkeur wel uit naar een Nederlander die bekend is met de filosofie en identiteit van Ajax”, schrijft Voetbal International.

Kersvers algemeen directeur Alex Kroes gaat vanaf ‘medio april’ kijken naar de invulling van de functie van hoofdtrainer voor volgend seizoen, zo meldde het Algemeen Dagblad. “Het wordt een keuze van Kroes, maar cruciaal is dat het een breed gedragen beslissing wordt, waar met name Blind en Van Gaal zich in kunnen vinden.”

Manchester United-trainer Ten Hag werd de voorbije weken stilletjes gelinkt aan een terugkeer naar Ajax, maar daardoor kan vermoedelijk een streep. VI noemt wél een directe collega van Ten Hag. “Erik ten Hag is niet beschikbaar, maar ook zijn assistent staat er goed op in Amsterdam. Sinds 2021 werkt Mitchell van der Gaag met Ten Hag samen, één jaar bij Ajax en nu voor het tweede seizoen bij Manchester United. Ten Hag geeft zijn assistent als veldtrainer veel verantwoordelijkheid. Van der Gaag is tactisch onderlegd en koestert een goede band met een aantal spelers uit de huidige Ajax-selectie, zoals Brian Brobbey”, schrijft het medium.

2024-03-27T12:13:56Z dg43tfdfdgfd