THIJS DALLINGA SPREEKT VOORKEUR UIT VOOR TERUGKEER NAAR FC GRONINGEN

Thijs Dallinga lijkt Toulouse komende zomer te gaan verlaten. De spits staat in de belangstelling van clubs uit de Premier League en moet naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro opleveren voor de Franse middenmoter. Ondanks dat Dallinga klaar is om een volgende stap te maken, hoopt hij ooit terug te keren naar Nederland. FC Groningen om precies te zijn.

"Ja, absoluut", reageert Dallinga op de vraag van Milan van Dongen of hij ooit terug wil keren in de Euroborg. De 23-jarige centrumspits is te gast in Milan & Fresia parkeren de bus van ESPN en zegt het jammer te vinden dat hij nooit echt is doorgebroken bij FC Groningen. Dallinga maakte in 2018 de overstap vanuit de jeugdopleiding van FC Emmen naar de Groningers en speelde in totaal maar 66 minuten (7 wedstrijden) in het eerste van de club, alvorens hij in 2021 de overstap naar Excelsior maakte.

Dallinga, die onlangs zijn debuut maakte in het Nederlands Elftal, kijkt dan ook met wisselende gevoelens terug op zijn tijd bij FC Groningen: "Ik heb altijd gezegd dat ik in een volle Euroborg wil spelen. Toen ik mijn debuut maakte hadden we te maken met corona en was het stadion helemaal leeg, dus uiteindelijk wil ik ooit wel terug, ja." De in Groningen geboren aanvaller besloot om in 2021 transfervrij naar Excelsior over te stappen en beleefde in zijn eerste jaar in Rotterdam een droomseizoen. Naast het feit dat Dallinga in 44 wedstrijden liefst 36 keer trefzeker was, promoveerde de spits met de Kralingers naar de Eredivisie.

Lees ook:

Alex Kroes kan Ajax-DNA herstellen met zes indrukwekkende namen

Inmiddels is Dallinga ook voor Toulouse goud waard, wat terug te zien is aan zijn prijskaartje van liefst 35 miljoen euro. De spits is het zelf niet helemaal eens met dit bedrag: ''Dat is wel wat aan de hoge kant.'' Wat hij wel een goede prijs vindt? ''15 miljoen. Dat is mijn antwoord.'' Mede door de torenhoge vraagprijs ketste afgelopen winter een transfer naar Brentford af. De spits wijst dan ook naar president Damien Comolli: ''Ik heb het gevoel dat hij een bepaald bedrag zei waardoor clubs gelijk afhaakten. Hij wilde gewoon niet verkopen en dat heeft hij ook gezegd. Terugkijkend daarop kan ik het wel begrijpen omdat we er best slecht voor stonden. Nu nog steeds is het best penibel. Dan ga je niet je eerste spits verkopen in de winter.''

2024-03-28T06:40:02Z dg43tfdfdgfd